WTB deadly sneakers of jogging!

Jag gav mig för nån helg sen ut på jakt efter de perfekta löpardojjorna, ett uppdrag som kan tes sig ganska omöjligt för överallt man ser så är det rea på olika skor, annonser och tips på precis allt du kan tänka dig att ha på fötterna.

Mitt mål var att köpa ett par skor som verkligen skulle hålla bra, kunna rymma mina breda fötter och göra så jag kunde springa bekvämare.

Så jag begav mig till intersport mitt i stockholm och efter lite suckandes vid hyllan så kom det en vänlig säljare fram och försökte hjälpa mig lite.

Tidigare så har jag sprungit i ett par slitna nike som är anpassade för inomhusbruk, det har funkat men jag börjar få skavsår och de faller i sönder längst vägen så man kan se exakt vart jag sprungit då torkade bitar av sulan låg längst vägen. Jag köpte också ett par dyra (900 spänn! omg) Asics som jag använde 3 gånger sen gav till min bror, de klämde åt om mina fötter något fördjävligt och gav mig känslan av att jag hade benhinneinflammation (tips Nerdphilia, kolla skorna!), dvs sjukt ont i framsidan av smalbenen.

Efter att ha dragit denna tragiska harang så tyckte mannen att jag skulle provspringa så han fick filma mig… jag fick lite skumma bilder i mitt sinne där ett tag innan jag förstog att han skulle filma mina fötter när jag sprang…

Jag drog på mig skorna och sprang 30 sekunder på bandet, efteråt så konstaterade han att jag vinklade fötterna utåt, dvs jag sprang som kalle anka, det är ganska vanligt men man bör då ha skor som stödjer detta.

Då var det dags för askunge-momentet där jag prövade par efter par, jag var noga med att det skulle kännas helt rätt och jag skulle strunta i priset, asics är smala i botten så de var helt körda, nike med, adidas funkade bättre men jag fastande för ett par Saucony, ett märke som var för mig helt okänt men satt helt rätt.

Efter nu 7-8 vändor på min joggingsträcka så är de helt rätt, de ger bra stöd, dämpar bra, jag kan springa längre utan att känna det i vader och lår och jag slipper skavsåren.

Priset för mina skor? 1700 spänn…

De räknas då till de dyraste paret skor jag köpt, men för varje gång jag springer så känns det mer och mer värt det.

Så gå till ett ställe du vet är specialiserad på just joggingskor, stressa inte, kolla inte på priset och ha i tanken att detta är en investering för din hälsa.

Vi syns i joggingspåret!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s