Nyttiga Snacks för Gamers?

När du sätter dig redo för fight framför datorn eller tv´n så är väldigt lätt att bli sugen på något gott att tugga på mellan rundorna.  ”åh nej shit, jag är ju en #GetFitNerd ´er tänker du” och får panik över att du vill men inte ”får”  röra godispåsen. (typ)

Men här kommer jag räddaren i sockernöden, Det ska vara lätt & gå snabbt. Det är väldigt lätt att dra fram den där förbaskade godispåsen eller chipspåsen men detta är varken bra eller ekonomiskt i längden. Fel fett ökar risken för förträngda kärl = Hjärt & kärl sjukdomar. Grönsaker & frukt i all ära men det är ingen nyhet för någon av oss.

Jag är själv en riktig gottegris som lätt får blodsockerfall och måste därmed äta något snabbt.  Jag har hittat kalorisnåla och väldigt goda alternativ som är tillåtet att vräka i sig utan att få dåligt samvete.

Det första är :   kirby´s epic low carb dessert :  (lika rosa som kirby)

Du behöver:

  • Funlight – Jordgubb
  • Kvarg fettfri helst från lidl
  • ev. fullkorns digestive endast ½
  • Frysta/färska jordgubbar

Gör så här,  mät upp 100gram kvarg blanda med några droppar funlight (ger sötma samt smak)  smula ner  en halv digestive och toppa med lite jordgubbar. Allt som allt blir det  108 kalorier. vilket är helt fantastiskt med tanke på hur gott detta är.  Skippar man det halva digestivet så hamnar man på -33 = 75 kalorier . Snabbt enkelt och GOTT!

Det andra jag vill tipsa om är någonting som jag hittat vid de glutenfria hyllorna ”Majsbröd”   ca 24 kalorier per skiva och du får ett paket med majsbröd för 5 kronor.  Kanongott.  Ser ut så här

så nu fick ni lite tips,  glöm inte att experimentera själva med mat och speciellt kvarg.. Kvarg/kesella är perfekt till allt så som matlagning till dessert, fullproppad med proteiner!  Har ni egna tips och trix kommentera gärna =)

Take care nerds! /// Nerdphilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s